måndag 1 september 2014

Bulgogi, som jag lärt mig

500 g fint strimlad biff (jag tar oftast lövbiff)
1 strimlad purjo
5 vitlöksklyftor, hackade
3 msk soja
1 msk socker
2 msk whiskey
1/2 msk ingefära,  finhackad
1/2 chili, hackad
1 msk smör
2 msk sesamfrö

Blanda vitlök, soja, socker,  whiskey, ingefära och chili. Lägg ner köttet och purjon. Låt det dra en stund. Stek hastigt i varm panna. Ät med ris och stekta, rivna morötter.

2 kommentarer:

  1. Tack! Ibland känns google så himla långt borta. Låter jättegott, kan nog ta sig in i matplaneringen.

    SvaraRadera
  2. Karinustan: jag vet google kan cara fabjolös men ibland är det som ett hinder som bara måste forceras!

    SvaraRadera